Wijnerijen

Wijnerijen

Wijnerijen ...

We houden van wijn, we houden van het verhaal rond wijn, we houden van de magie die op het oog eenvoudige druiven omvormt tot hemels genot tussen tong en gehemelte.

In onze blog willen we je regelmatig meenemen op onze grote ontdekkingsreis in en om de wijnwereld.
Een verslagje hier en daar over een bezeok aan een wijnbeurs, het zoeken van nieuwe leveranciers of hoe we het ervaren om ons continu bij te scholen op bv. de Sommelier cursus...
en uiteraard, af en toe een leuke anekdote of broodje-aap-verhaal uit de wijnwereld.

Geniet van onze schrijfsels, uiteraard met een glaasje wit, rood, ... of bubbels bij de hand !

SCHOL !

;-)

Eenvoud maakt gelukkig !

AnekdotesPosted by Filip De Wit 03 Dec, 2017 19:45

De simpele dingen in het leven kunnen je toch zo gelukkig maken ! Bij Le Vin du Bâché verkopen we niet alleen bio- en biodynamische wijn, maar we proberen de het bio leven ook een beetje uit te dragen, zonder er daarom in te overdrijven.

Hoe leuk kan het wel niet zijn om zaterdagochtend, 's morgensvroeg op te staan met een mooi herfstzonnetje. Je merkt dat het net niet gevroren heeft buiten en met een heerlijk geurend kopje koffie staar je vanuit de keuken naar de tuin, en je denkt; "ah ja, ik heb nog wat groentjes in de moestuin die eigenlijk dringend geoogst moeten worden."
Dus effe snel de tuinklompen aan en met een grote kom en een snijmes de tuin op weg naar het kleine stukje moestuin dat we vanachter hebben liggen.

De lucht ruikt vers, het is wat killig en de bladeren ritselen onder je voeten, maar het buitenlicht is fantastisch. De groentenbedden liggen vol afgevallen eikenbladeren, gelukkig, ze hebben de overgebleven groenten beschermd tegen de eerste lichte vorst.

De moestuin heeft nog wat verborgen schatten; er zijn nog zo'n 5 kroppen andijvie (overheerlijk met een beetje witte saus en wat nootmuskaat ! ), daarnaast staan ook nog 2 bussels met groene selder waar we een heerlijk bio-herfst-soepje mee kunnen maken.
En wonder-boven-wonder, onder de bladeren zat ook nog het laatste kleine kropje eikenbladsla.

Ondertussen staat de soep op het vuur, een mooie mix van pompoen (die eerder al uit de eigen moestuin kwam), groene selder, knolselder en wortelen. Lekker om terug op temperatuur te komen na een fijne herfstwandeling.
En de andijvie en sla zijn gewassen. Daar gaan we morgen van genieten samen met een stukje vers wild van onze slager én een leuk fles wijn van Le Vin du Bâché uiteraard.

En dit zijn voor ons nu de kleine dingen waar je blij van kan worden. 'Simpele' groentjes uit de eigen tuin, die je zelf gezaaid, geplant, gekweekt en geoogst hebt. En waar je zelf je maaltijden mee maakt en van geniet. Daar kan toch geen enkel supermarkt-surrogaat-fabriekproduct tegen op ?

Dat is voor ons ook de hoofdreden om bio- en biodynamische wijn te verkopen. Werken met eerlijke wijnboeren, die volledig achter hun product kunnen staan om ons en jullie te kunnen laten genieten van hun (soms heel harde) werk. Boeren die met veel respect voor de natuur en omgeving, zorg besteden aan niet alleen hun wijnranken, maar aan heel de wijngaard en de wijnmakerij, van letterlijk de bodem waarin de wijnrank groeit, tot de bodem van de fles !

Geniet van jullie weekend !!!!!!

Groeten,

Filip en Eef van Le Vin du Bâché  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.